Wie is 'Zijn bij Carlijn':

Ik ben Carlijn Odijk-Bergmans (1969) pedagoog & onderwijskundige.
Vanaf jonge leeftijd ben ik al geïnteresseerd in leer-gedrag van mensen. Na het afronden van de Lerarenopleiding Basisonderwijs en de studie Pedagogiek-Onderwijs wetenschappen heb ik meer dan twintig jaar, op verschillende plekken, in het onderwijs gewerkt.

Aan de Universiteit Leiden als onderzoeksassistent, bij een onderwijsuitgeverij als reken-methode-ontwikkelaar, bij de PABO als docent, op de basisschool als intern begeleider en als leerkracht. 

Mijn motivatie en nieuwsgierigheid is altijd geweest "hoe leert iemand, hoe groeit iemand in zijn eigen ontwikkeling?". In 2002 werd mijn motivatie ineens heel persoonlijk omdat ik van de ene op de andere dag in een shock raakte door medicatie voor een operatie. Vanaf dat moment werd mijn motivatie een persoonlijke drijfveer: Hoe leer ik zelf alles weer opnieuw op fysiek, emotioneel, mentaal en op het gebied van zingeving. En hoe verbind ik deze vier gebieden op een gezonde, plezierige manier en met elkaar in balans. 
Afbeelding invoegen

In 2013 richtte ik mijn eigen praktijk "Zijn bij Carlijn" op voor hulp bij het leren en opgroeien. De vraag die bij mijn ondersteuning centraal staat is: Wat heb jij nodig om vanuit jouw eigen behoefte en bijbehorende talenten gezond en met plezier in balans te leven met je naasten?

Sinds 2016 ben ik ook co-creator in onderwijsteam van Down to Earth Collective. En ik ben co-initiatiefnemer van 'Building Bridges, Connecting Worlds'. Tevens werk ik samen met FOS Onderwijs Amersfoort. 


Mijn wens is: Dat ieder kind, ouder en professionele opvoeder gedrag vanuit gevoelens en behoeften leert bekijken, onderzoeken, ontdekken en dit met veel plezier toepast.