Het spel 'ZIJN3.0' heb ik zelf ontwikkeld, het eerste onderdeel van het spel is gebaseerd op de (basis)behoeften vanuit de theorie van de Geweldloze Communicatie. 
Enkele voorbeelden van behoeften zijn: humor, aandacht, begrip, vrijheid, erkenning, respect, vertrouwen, ruimte, rust, spelen, gemak, schoonheid, liefde, van betekenis willen zijn, etc.
Er zijn meer dan zestig behoeften en deze zijn universeel! Dus over de hele wereld hebben kleine en grote mensen dezelfde behoeften nodig. 
 
Heb jij zin om je eigen zeven basisbehoeften die nu op dit moment voor jou van belang zijn te (her)ontdekken. Ik heb verschillende versie van het spel gemaakt: 
- een kind-versie van het spel, vanaf groep 6 te spelen
- voor jonge kinderen van groep 1 t/m 4 ontdekken we via samen spelen de basisbehoeften. 
- voor middelbare scholieren, studenten, ouders en professionals heb ik een aparte versie ontwikkeld.
 
 Enkele voorbeelden waarbij het spelen van het spel ZIJN3.0 een meerwaarde geeft: 
  • Je kind heeft leerproblemen en 'moet' hierdoor extra oefenen. Als ouder is het dan erg waardevol om te weten wat de basisbehoeften van je kind zijn. Door uit te gaan van of rekening te houden met deze basisbehoeften van kind, ouders en school ontstaat er meer ruimte en plezier om te oefenen. 
  • Je gaat als ouders uit elkaar. Na de scheiding wil je graag allebei het beste voor je kind en jezelf. Handig om dan in deze situatie zicht te hebben of te krijgen op je eigen basisbehoeften en verlangens en die van je kind.
  • Je hebt een dierbare in de familie verloren. Verder leven zonder je dierbare persoon kost je al genoeg energie. Het kan dan erg waardevol zijn om eens stil te staan bij je eigen behoeften en/of die van je kinderen.
  • Je gaat (samen met je kind) een nieuwe middelbare school of vervolgstudie kiezen. Waar 'moet' je op die nieuwe school of studie naar vragen om te kunnen ontdekken of deze school of studie aansluit bij je kind. Handig om bij het maken van een school- of studiekeuze zicht te hebben op de behoeften en verlangens van je kind.
  • Je wil zelf als volwassene een nieuwe stap zetten richting een nieuwe baan of opleiding. Maar je twijfelt over welke baan of opleiding het beste bij je past. Inzicht krijgen in je eigen behoeften en verlangens is dan een bruikbaar kompas bij het maken van keuzes.