Meer informatie over training van 'vinken naar vonken'

De vier dagdelen.
We gaan uit van wat er is. De vier seizoenen fungeren hierbij als vertrekpunt.
Dagdeel 1, Herfst: Oogsten
Wat heeft het afgelopen jaar jou opgeleverd? Als mens, als leerkracht? Waar ben je blij mee? Waar ben je minder blij mee? En wat levert dat dan op? We gaan aan de slag met onder andere Theorie U en verbindende communicatie. We leren elkaar en onszelf beter kennen en bepalen een persoonlijk vertrekpunt en een reisdoel voor het vervolgproces.

Dagdeel 2, Winter: Bezinning
We gaan ‘afkijken’ bij verschillende theorieën en modellen om te zien of en wat wij daar in ons dagelijks leven mee kunnen. We gaan aan de slag met Emergent Teaching, de theorieën van Jan Rotmans, Parker Palmer en Theorie U. Wat past bij jou, waar herken je je in en waarmee ga je verder? Hoe wil je zijn in de wereld van vandaag? We gaan van wilskracht naar verlangen. Samen onderzoeken we
wat jouw oorspronkelijke inspiratie en behoefte is en vervolgen vol vragen en vertrouwen onze weg.

Dagdeel 3, Lente: Zaaien
Vanuit de bezinning volgen nu de eerste stappen op weg naar een nieuwe oogst. Je kunt wel vanuit je luie stoel een nieuwe of andere oogst bedenken, maar als je niet in beweging komt en daadwerkelijk de grond bewerkt en gaat zaaien, gebeurt er niets. Wat wil je zaaien? Wat heb je nodig? Hoe houd je het vol? Wil je alles alleen doen of kan het ook samen? We maken in deze bijeenkomst onder andere gebruik van de inzichten van Gert Biesta, Luc Stevens en Emergent Teaching.

Dagdeel 4, Zomer: Bloei
We kijken terug op het afgelopen jaar. Waar sta je nu? Wat is anders? Waar ben je blij mee? Wat mis je nog, wat wil je volgend jaar anders? Hoe dan? We delen deze bijeenkomst de –voorlopige- opbrengsten van het afgelopen jaar en gaan onder andere aan de slag met Emergent Teaching, verbindende communicatie en de theorieën van Jan Rotmans.

Opbrengst van deze training:
‘Vonken’!!! Praktisch betekent dit:
☼  Je blijft –makkelijker- verbonden met wat voor jou van wezenlijk belang is.
☼  Keuzes maken wordt eenvoudiger, wat o.a. helpt werkdruk te verminderen.
☼  Je hebt meer energie.
☼  De samenwerking verloopt soepeler.
☼  Leren en groeien als mens, dus als leerkracht.
☼  Je inspireert anderen -kinderen, teamleden, ouders- om zich diepgaander te ontwikkelen.

Door wie:
Jasja van den Brink & Carlijn Odijk

Investering:
€ 395,- voor training van vier dagdelen.
Deze training is ook beschikbaar als in-company training.
Interesse?
Neem contact op met Carlijn Odijk: 06-29564999, praktijk@zijnbijcarlijn.nl of Jasja van den Brink, Raafels: 06 516 145 06, info@raafels.nl